Náramkové hodinky sú jeden z mála módnych doplnkov pre mužov. Preto ich mnoho mužov nosí a dáva si záležať na ich kvalite a štýle. Predstavujú totiž nielen módu, ale aj kúsok, ktorý muža reprezentuje a často odráža jeho spoločenské či pracovné postavenie. Iné pánske hodinky si vyberie mladý asistent a iné generálny riaditeľ alebo majiteľ podniku. Preto sa hovorí, že hodinky by mali odrážať postavenie, ktoré človek má alebo chce dosiahnuť. Postupne sa tak dá šatník rozširovať o ďalšie prestížne modely a pánske hodinky môžu byť naozaj luxusným kúskom, ktorý bude muža skvele reprezentovať. Čo sa však nosí a aký štýl je in v roku 2024?

pánské hodinky

Klasická elegancia doplnená inováciami

Klasický elegantný štýl je v pánskych hodinkách stále in. Pričom môže ísť o minimalistický dizajn bez prílišných dekorácii, ale s luxusným vzhľadom, alebo aj o komplikovanejšie modely s prvkami originality. Prestížne značky, ktoré už desaťročia prinášajú kvalitné hodinky ako je Rolex či Omega, vsádzajú stále na elegantný klasický vzhľad, avšak s prvkami moderných inovácií,ktoré sa môžu týkať dizajnu, materiálov alebo implementovaných technológií. Napríklad keramický remienok, titánové puzdro či špeciálne prevedenie ciferníkov. Každé značkové hodinky sú prestížnym kúskom nielen kvôli svojmu logu, ale aj pre mimoriadne prepracovanie a kvalitu.

dámské hodinky

Samostatnou kapitolou sú luxusné športové hodinky

Kým dámske hodinky sú skôr šperkami alebo jednoduchou eleganciou, pre pánov je štýl hodiniek z luxusným športovým dizajnom veľmi atraktívny. Vyrábajú ho aj prestížne značky a vyznačuje sa mohutným robustným puzdrom a technologickými inováciami. Môže ísť napríklad o potápačské hodinky, ktoré majú obrovskú odolnosť a neprepustia vodu alebo populárne pilotné hodinky rovnako s veľkou odolnosťou a pevnosťou. Táto skupina luxusných modelov je pre mužov obzvlášť príťažlivá. A nakoniec, netreba zabúdať ani na trend personalizácie, ktorý sa môže prejaviť napríklad dizajnom hodiniek na mieru.